recept
chocomousse:
nodig:
- 4 eieren
- 160 gram pure chocolade
- 4 eetlepels slagroom
- 100 gram suiker
wat moet je doen:
1. splits de eieren, doe de eierdooiers in een
kommetje en de eiwitten in een grote mengkom.
klop de eierdooiers los met een garde, klop
de eiwitten stijf met een mixer maar voeg in gedeelten
de suiker toe.
2. doe de chocolade in een magnetronbestendige kom.
stel de magnetron in op 360 watt en laat de chocolade
ongeveer 5 minuten smelten, roer tussendoor even.
als de chocolade helemaal gesmolten is laat je het 2
minuten buiten de magnetron staan.
3. roer voorzichtig de eierdooiers en daarna de slagroom
door de chocolade, voeg de geklopte eiwitten toe en
spatel ze voorzichtig door het chocolademengsel, verdeel
de chocomousse over een 6-8 bekers en laat het 3
uur in de koelkast opstijven, je kunt er ook slagroom op
doen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb