recept

 

 chocomousse:

  nodig:

 - 4 eieren

 - 160 gram pure chocolade 

 - 4 eetlepels slagroom

 - 100 gram suiker

 

 wat moet je doen:

 1. splits de eieren, doe de eierdooiers in een

 kommetje en de eiwitten in een grote mengkom.

 klop de eierdooiers los met een garde, klop

 de eiwitten stijf met een mixer maar voeg in gedeelten

 de suiker toe.

 2. doe de chocolade in een magnetronbestendige kom.

 stel de magnetron in op 360 watt en laat de chocolade

 ongeveer 5 minuten smelten, roer tussendoor even.

 als de chocolade helemaal gesmolten is laat je het 2

 minuten buiten de magnetron staan.

 3. roer voorzichtig de eierdooiers en daarna de slagroom

 door de chocolade, voeg de geklopte eiwitten toe en

 spatel ze voorzichtig door het chocolademengsel, verdeel

 de chocomousse over een 6-8 bekers en laat het 3

 uur in de koelkast opstijven, je kunt er ook slagroom op

 doen.